Naši teniseri u višem rangu
Veliki uspjeh naših tenisera

Davis Cup: Tunis – BiH 1:2

Naši teniseri u višem rangu

Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je drugo mjesto na turniru III Grupe Evroafričke zone igranom u Tunisu i tako izborila plasman u II Grupu.

U odlučujućem meču za konačni plasman naši teniseri savladali su Tunis rezultatom 2:1 i tako osvojili drugo mjesto. Meč sa domaćinom odlično smo otvorili pobjedom Ismara Gorčića protiv Ouassima Derbala (6:1, 7:6), ali je Aldin Šetkić u drugom meču poražen od Maleka Jazirija (6:4, 2:6, 5:7), pa je odlučio meč parova.

Naš dubl Gorčić/Šetkić zaigrao je najbolje kada je najviše trebalo i pobjedom od 2:0 došli smo do pobjede. U prvom setu se igrao tie-braek, a Gorčić i Šetkić protivnicima su prepustili četiri poena. U drugom setu domaći nisu imali snage da se vrate u meč, a naš dubl slavio je sa 6:1.

U drugom meču naše grupe Norveška je sa 2:1 savladala Maroko. U konačnoj tabeli Norvežani su osvojili prvo mjesto, naši teniseri su drugi, Maroko je treći, a Tunis četvrti.  


Ismar Gorčić / Aldin Šetkić            7           6
Ouassim Derbal / Malek Jaziri      6 (4)     1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.