Naslov za Mirzu Bašića

Trijumf u Francuskoj

Naslov za Mirzu Bašića

M. Maksimović

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić pobjednik je ITF turnira u Ajacciou vrijednog 15.000 dolara.Bašić, koji je bio postavljen za četvrtog nosioca u finalu je pobijedio Francuza Romaina Jouana sa 6-4, 6-4. Francuz je trenutačno 341.igrač svijeta, dok je svoj najbolji ranking imao prošle godine (209.). 

Do titule je Mirza stigao pobjedivši na ovom turniru Constanta Lestiennea, Simona Cauvarda, Yannicka Mertensa u četvrtfinalu te Vincenta Millota u polufinalu. U cijelom meču, dva breaka su bila presudna. Jedan je Mirza napravio u petom gemu prvog, drugi u sedmom gemu drugog. Dvadesetdvogodišnji Sarajlija došao je prvi put u karijeri do druge ITF titule u sezoni, nakon trijumfa u Trentu, odnosno u paru u Sarajevu.

 

Finale:

Mirza Bašić (BiH,4) – Romain Jouan (Fra,4) 6-4, 6-4. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.