Naslov za Pennetu i Dulko
Prvi naslov za Pennettu i Dulko

Odigrano prvo finale u Melbourneu

Naslov za Pennetu i Dulko

M. Maksimović

Talijanka Flavia Penneta i Argentinka Gisela Dulko su osvojile Australian Open u konkurenciji parova. Prve nositeljice su opravdale očekivanja, do finala nisu izgubile niti jedan set. U finalu su bile bolje od para Azarenka/Kirillenko u tri seta 2-6,7-5,6-1.

Viktoria Azarenka i Maria Kirilenko su igrale odlično u prvom setu, za 34 minute sa duplim breakom su uzele set.Kada su u drugom povele 4-1 izgledalo je kako prve nositeljice u ovom finalu nemaju šanse, međutim Pennetta i Dulko su zaigrale puno bolje, nakon izmjena strana se dogodio preokret, set je bio gotov za 62 minute, Pennetta i Dulko su slavile 7-5 nakon če ga su se suparnice na drugoj strani terena raspale.

Par Dulko - Pennetta je lani igrao dobro na Grand Slam turnirima, polufinale Wimbledona, ali su prvi naslov dočekale u Melbourneu.Flavija je još 2005.godine igrala finale US.Opena, ali su ona i Elena Dementijeva tada poražene od Lise Raymond i Samanthe Stosur.

Finale parovi:
Dulko/Pennetta (Arg/Ita,1) - Azarenka/Kirilenko (Bje/Rus,12) 2-6,7-5,6-1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.