Naslov za Zimonjića i Nestora
Još jedan naslov za Nestora i Zimonjića

Na kraju saradnje

Naslov za Zimonjića i Nestora

M. Maksimović

Bolji oproštaj nisu mogli poželjeti Daniel Nestor i Nenad Zimonjić. Oni su još ranije najavili prekid saradnje, a za kraj jedne u kojoj su osvojili 23.turnira stigao je naslov u Londonu.

Sedmu titulu ove sezone su osvojili pobjedivši u finalu par Mahesh Bhupathi/Max Mirny u dva seta 7-6(6),6-4.Baš kao u polufinalu, iskusni par je čekao svoju priliku, spasio je u prvom setu dvije break lopte, dok su Bhupathi i Mirny u tie breaku stigli do vodstva 5-3, imali su dvije set lopte, ali su Nestor i Zimonjić izvukli.Presudni break u ovom meču su Nestor i Zimonjić napravili u sedmom gemu drugog seta.Kada je bilo najvažnije Bhupathi je napravio dvije dvostruke servis greške.Na kraju je finale bilo gotovo za 81 minutu, a Nestor i Zimonjić su uspjeli ponoviti rezultat iz 2008.godine. U nastavku karijere, Nenad Zimonjić će igrati zajedno sa Michaelom Llodrom, dok će Nestorov partner biti Max Mirnyi.


Rezultat finala:
Nestor (Kan)/ Zimonjić (Srb,2) - Bhupathi (Ind)/Mirnyi (Bje,3) 7-6(6),6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.