Ruskinja prevarila Wimbledon, a zbog njenog poteza najviše slave Gruzijci

Zaigrat će na Wimbledonu

Ruskinja prevarila Wimbledon, a zbog njenog poteza najviše slave Gruzijci

E. Ganibegović

Iako je Wimbledon suspendovao ruske igrače, tamo će se ipak naći jedna Ruskinja.

U pitanju je Natela Dzalamidze koja je našla način kako da zaigra u Londonu. Dzalamidze će igrati na turniru parova. Igrat će u tandemu sa Aleksandrom Krunić iz Srbije.

Naime, iako je na Roland Garrosu nastupala kao Ruskinja, na Wimbledonu ćemo je gledati kao Gruzijku jer je iskoristila činjenicu da ima dvojno državljanstvo. 

Ukrajinski mediji nazvali su igračicine postupke "pametnom manipulacijom". No, kako se pokazalo, Gruzijci su oduševljeni. O tome piše i španska Marca. 

"vo je dobra vijest za Gruziju, za gruzijski sport i za popularizaciju cijele zemlje. Bila je to svjesna odluka. Dzalamidze već dugo ima gruzijski pasoš. To znači da je promijenila zastavu, a ne državljanstvo", objasnio je potpredsjednik Gruzijskog teniskog saveza Aleksandr Metrevel.

Dzałamidze je prvak dva WTA turnira u parovima (Cluj-Napoca i Linz, oba 2021. godine). Ove sezone stigla je i do finala u Istanbulu.

Posljednji turnir Natela pod ruskom zastavom bio je Roland Garros. Igračica je igrala u paru s još jednom Ruskinjom Kamilom Rachimowom, a igrala je i u miksu s predstavnikom Kazahstana Alexanderom Bublikom.

Najbolji rezultat Dzalamidze na Grand Slam turnirima u parovima je drugo kolo, a nalazi se na 44. mjestu na listi parova. 

Promo

Top Komentari

Paulax
Lijеp pоzdrav) Zоvem sе Paulа, imаm 24 gоdine) SЕХ mоdel роčеtnik 18+) Vоlim dа sе slіkam gоla) Оcijenite mоje fоtоgrafije nа lіnku -->> Ja.cat/id379052
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi