Navratilova ima karcinom dojke
Velika teniserka igra najteži meč karijere

Bolest ne bira

Navratilova ima karcinom dojke

M. Maksimović

Teniska legenda, Martina Navratilova, potvrdila je da ima rak dojke nakon obavljene operacije.
Sve se dogodilo prebrzo, jer su na redovnom pregledu mamografom, doktori pronašli rak lijeve dojke, a Martina se odmah odlučila za operaciju, nakon čega slijedi proces oporavka, odnosno kemoterapija već u maju mjesecu.

'' Nisam konstanto išla na preglede, posljednji put prije četiri godine, jednostavo ste prezauzeti, a to nije smije da vam se desi. Nije bilo lako suočiti se sa ovim, jer sam osjećala da imam kontrolu nad svojim životom, a ovo je sve došlo iznenada i sve ovo je van moje kontrole'' izjavila je Navratilova
koja je rođena 18.oktobra 1956.godine.
U svojoj igračkoj karijeri je osvojila 167 turnira, čak devet puta je slavila na Wimbledonu u singlu i još sedam puta u igri parova, četiri puta u miksu. Posljednji put je slavila na jednom Grand Slam turniru 2006.godine na US.Openu u paru sa Bobom Bryanom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.