Navratilova krenula na Kilimandžaro
Ekspedicija za Kilimandžaro

Veliki izazov za veliku teniserku

Navratilova krenula na Kilimandžaro

M. Maksimović

Jedna od najvećih teniserki svih vremena, Martina Navratilova je krenula na na Kilimandžaro. Kao što je poznato Martina Navratilova je u proteklom periodu vodila bitku u kojoj je pobjedila rak.

Iz jednog teškog perioda u kojem je šest mjeseci vodila borbu sa depresijom Navratilova je
izašla kao pobjednica.Već tada je najavila da će krenuti na jedan od najvećih vrhova Afrike kako bi sakupila 100.000 eura donacije za Laureusovu Sport for Good fondaciju.

Martina je u svojoj karijeri osvojila 18.Grand Slam turnira u singlu, 31. igrajuči parove odnosno 10. u miksu.Trenutačno je članica ekspedicije u kojoj se nalazi 27 ljudi koja je krenula prema Uhuri najvišem vrhu Afrike na 5895 metara.

''Za ovaj vrh ne trebate imati neko veliko planinarsko iskustvo, ali je cilj visoko i gore nema previše zraka. Sa sobom nosim reketu i planiram kada se popnem na vrh opaliti par loptica'' kaže Navratilova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije