Navratilova odustala nakon četiri dana
Martina Navratilova

Zbog zdravstvenih problema

Navratilova odustala nakon četiri dana

M. Maksimović

Martina Navratilova je primljena u bolnicu u gradu Nairobu zbog zdravstvenih problema. Slavna teniserka se našla u ekspediciji koja je krenula na prema Uhuri najvišem vrhu Afrike na 5895 metara, ali je nakon četiri dana morala odustati.

Kompletna ekspedicija je od prvog dana imala protiv sebe loše vremenske uslove, snijeg i maglu.
Nakon četiri dana, Martina je na visini od 4.500 metara odlučila da odustane, zbog  edema pluća. Ostatak ekspedicije je krenuo dalje, dok je Martina primljena u bolnicu u Nairobiju. Doktori su istakli kako postoji opasnost na visokim nadmorskim visinama, ali da bi oporavak u bolnici trebao biti brz.

''Dugo sam se pripremala za ovako nešto i naravno da sam razočarana. Očito mi nije bilo suđeno, rekla je teniserka koja je osvojila 18 Grand Slam naslova u singlu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti