Neki se snovi Novaku neće ostvariti: Delpo izbacio Đokovića!
Foto: EPA

Đoković ispao s Olimpijskih igara

Neki se snovi Novaku neće ostvariti: Delpo izbacio Đokovića!

Edmir Škorić

Iskusni Argentinac Juan Martin Del Potro ostvario je veliku pobjedu nad Novakom Đokovićem u prvom kolu teniskog turnira na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. U dva seta je slavio sa 7:6, 7:6.

Velika borba vodila se između Del Potra i Đokovića od prvog gema. Argetninac je imao već u prvom gemu prvog seta tri brejk-šanse, no Novak se odbranio, a u devetom gemu je Del Potro imao i četvrtu brejk-šansu. Nije uspio, pa je taj-brejk odlučivao o prvom setu.

Novak je više griješio, Del Potro podsjetio na najbolje dane i na kraju poveo u setovima s 1:0.

U drugom gemu drugog seta nove brejk-šanse za Delpa, no nije uspio da ih iskoristi. I u šestom gemu je napadao servis Đokovića Argentinac, ali prvi reket svijeta je odlijevao napadima.

U devetom gemu se činilo kako bi Novak mogao konačno do brejka, ali je Delpo pronašao "rupe" u igri Novaka i ponovo poveo - 5:4.

Dosta uzbuđenja do kraja seta, ali nijedan brejk se nije dogodio, pa se opet morao igrati dodatni gem. Delpo je prvi servirao, poveo 1:0, a onda stigao do dva mini-brejka i 3:0 prednosti.

Nakon što je Delpo osvojio poene na svoja dva servisa, bilo je jasno da Đoković ispada prerano sa Olimpijskih igara i da najbolji teniser svijeta neće osvojiti trofej koji mu nedostaje.

Del Potro će igrati protiv Souse u drugom kolu teniskog turnira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije