Neobične stvari na Mastersu u Parizu: Ispao i Marin Čilić
Foto: EPA

Benneteau iznenadio Hrvata

Neobične stvari na Mastersu u Parizu: Ispao i Marin Čilić

E. Škorić

Francuski teniser Julien Benneteau iznenadio je Marina Čilića u četvrtfinalu Mastersa u Parizu.

Poslije vijesti da je Rafael Nadal odustao od turnira, Marinu Čiliću su se otvorila vrata ka velikom uspjehu i tituli, ali treći nositelj u Parizu  zaustavljen je, posve neočekivano, već danas.

Imao je Čilić ulogu favorita u duelu s 83. igračem svijeta, no Francuz je pred domaćom publikom ostvario jednu od najvećih pobjeda u karijeri, pa je izborio polufinale Mastersa.

Dobio je Benneteau prvi set u taj-brejku poslije brojnih izgubljenih servisa obojice igrača, da bi u drugom setu kod 6:5 uspio da dođe do dvije meč lopte i da drugu iskoristi.

Njegov protivnik u polufinalu bit će bolji iz duela Verdasco - Sock i ukoliko ostvari pobjedu, u finalu ga čeka Filip Krajinović ili John Isner.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi