Neponovljivi Juan Martin Del Potro utišao Arenu Zagreb

Sada sve oči gledaju Karlovića i Delbonisa

Neponovljivi Juan Martin Del Potro utišao Arenu Zagreb

Hrvatska ne da je kucala na vrata svjetskih prvaka u tenisu, nego ih je odškrinula, ali hrabri Juan Martin Del Potro je uspio preokrenuti rezultat protiv Marina Čilića te utišati Arenu Zagreb.

Del Potro je u antologijskom meču slavio protiv Čilića sa 3:2 nakon čak četiri sata i 57 minuta igre i poravnao rezultat na 2:2 u velikom finalu Davis Cupa.

Čilić je poveo sa 2:0 u setovima nakon što je prvi set dobio u taj brejku s 7:4, a drugi sa 6:2.

Ipak, Del Potro se nije predavao pa je u trećem setu uspio da se vrati u meč i da set dobije sa 7:5. To nije bio kraj velikog Juana Martina koji je i naredni set dobio i to sa 6:4. Posljednji set Čilić je otvorio brejkom, ali Juan Martin mu je odmah uzvratio i do kraja meča je napravio još jedan brejk koji mu je bio dovoljan za slavlje od 6:3.

Posljednji, ujedno i odlučujući meč igrat će sa nekih pola sata Ivo Karlović i Federico Delbonis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi