Nevjerovatan poraz Murraya u Monte Carlu
Foto: EPA

Ramos čudesno okrenuo prvog igrača svijeta

Nevjerovatan poraz Murraya u Monte Carlu

M. Šljivak

Prvi igrač svijeta Andy Murray poražen je u osmini finala ATP turnira u Monte Carlu. Bolji od njega bio je španski teniser Albert Ramos-Vinolas koji je nakon nevjerovatnog preokreta slavio s 2:1, po setovima 2:6, 6:2 i 7:5.

Odlično je Murray ušao u meč.  Dobio je prvi set sa 6:2, iako je dva puta gubio gem na svoj servis, ali je zato uzvratio sa četiri oduzeta servisa za prednost od 1:0 u setovima. 

Vratio se potom Ramos. Odigrao je odličan drugi set. Sve mu je apsolutno išlo od ruke i za samo 38 minuta je dobio ovaj dio igre sa 6:2 za izjednačenje rezultata na 1:1 u setovima.

Međutim, Murray pojačava igru na otvaranju odlučujućeg seta. S dva breaka uspio je da dođe do vodstva od 4:0, ali mu to nije bilo dovoljno, jer Ramos se čudesno uspio vratiti u ovaj meč. Osvojio je četiri gema zaredom, ali je propustio tri break-lopte za vodstvo od 5:4.

Ušlo se u veoma zanimljiv finiš meča, da bi u 11. gemu trećeg seta Španac napravio break za vodstvo od 6:5, te je servirao za pobjedu. Veliku šansu ovaj put nije propustio. Osvojio je treći set sa 7:5, te je ostvario plasman u četvrtfinale.

U četvrtfinalu će igrati i hrvatski teniser Marin Čilić. On je sa 2:0, po setovima 6:2 i 7:6 pobijedio Čeha Tomasa Berdycha.

ATP Monte Carlo, osmina finala:

Ramos - Murray 2:1 (2:6, 6:3, 7:5)

Čilić - Berdych 2:0 (6:2, 7:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije