Nevjerovatne brojke Rafaela Nadala na Roland Garrosu

Niko kao španski teniser

Nevjerovatne brojke Rafaela Nadala na Roland Garrosu

Adnan Beganović

Otovoreno prvenstvo Francuske, Roland Garros, ulazi polako u svoju završnicu, a juče je očekivano do polufinala stigao Rafael Nadal.

U četvrtfinalu je španski teniser savladao 19-godišnjeg Yannicka Sinnera (7:6, 6:4, 6:1), a u polufinalu će igrati sa Diegom Schwartzmanom.

Biće ovo 13. polufinale Nadala na Roland Garrosu, a u prethodnih 12 slučajeva kada je igrao polufinale osvajao je titulu.

Jučerašnja pobjeda je Nadalova 98. na Roland Garrosu uz samo dva izgubljena meča, a iako je posljednji meč sa Schwartzmanom izgubio u četvrtfinalu Rima, ubjedljivo sa 9:1 vodi u međusobnim duelima.

Na kraju dodajmo da je Nadal izborio 34. Grand Slam polufinale u karijeri i u tom segmentu od njega su bolji samo Novak Đoković koji je igrao 37 polufinala te Rođer Federer koji je igrao 46 polufinala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi