Nick Kyrgios zabavljao publiku, pa predao meč nakon dva seta

Osjetio bolove u mišićima

Nick Kyrgios zabavljao publiku, pa predao meč nakon dva seta

E. Škorić

Za Nicka Kyrgiosa nastup na Wimbledonu je završen.

Kyrgios je danas igrao u meču 3. kola Wimbledona protiv Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea, no nakon nepunih sat vremena igre i kompletirana dva seta, Australac je odlučio da preda.

Kyrgios je u prva dva seta u svom stilu zabavljao publiku na razne načine, ali je osjetio bolove u mišićima i početkom 3. seta morao je da preda meč.

U prvom setu dobio je Auger-Aliassimea sa 6:2, dok je drugi set pripao Kanađaninu i to uvjerljivo (6:1). Tu je već bilo jasno da Nick ne može da igra i da se vuče po terenu, te je bilo samo pitanje momenta kada će saopštiti sudiji odluku o predaji.

Mladom Kanađaninu je tako bez velike borbe pripao plasman u osminu finala, a tamo ga čeka pobjednik duela Fritz - Zverev.

Top Komentari

Svojprisebi
Nole je za tebe kralj u pravom smislu rjeci. The KING. Nista ti drugo ne preostaje neg lajanje po drustvenim mrezama haj razguli sad cuko
2 0
user1613424508
Klaun nihe za njeg tenis
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi