Kyrgios servisom htio da osramoti Nadala, a Španac mu odgovorio na brutalan način

Taj fazon mu nije prošao kod njega

Kyrgios servisom htio da osramoti Nadala, a Španac mu odgovorio na brutalan način

Endin Čaušević

Rafael Nadal uspio je da pobijedi Nicka Kyrgiosa u četvrtfinalu Indian Wellsa.

Nadal je uspio da se plasira u polufinale ovog turnira nakon što je slavio sa 2:1 u setovima. Meč je trajao skoro tri sata, a Kyrgios je ponovo svojim skandalima obilježio ovaj duel.

Australac se svađao s publikom i govorio im da začepe kada je trebao da servira, te je zbog kazni za ponašanje izgubio nekoliko poena u ovom meču.

[twitter]https://twitter.com/NOTKEBABKING/status/1504598810760261634[/twitter]

No, jedan od detalja koji je obilježio meč desio se u prvom setu kada je Kyrgios pokušao Nadalu "prodati" svoju foru što se tiče servisa.

Međutim, Nadal je očito znao da Kyrgios ponekad zna tako da iznenadi protivnika, te nije dozvolio da mu se to desi.

Španac je bio spreman na ovaj potez Kyrgiosa i sjajno mu je odgovorio i uspio da osvoji poen bez veće muke i dobije aplauz s tribina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi