)
Nielsen i Kromann za vodstvo Danske 2:1
Danci su nakon parova blizu ukupnoj pobjedi

Delić i Gorčić izgubili u pet setova

Nielsen i Kromann za vodstvo Danske 2:1

M. Maksimović

Nakon dva dana meča za ulazak u I grupu Euroafričke zone Davis Cupa, Danska kao domaćin vodi protiv BiH  2:1. Drugi bod za Dansku koja se sada na korak do pobjede su osvojili u igri parova Frederik Nielsen/ Thomas Kromann.

Oni su u pet setova nakon tri sata i 18 minuta igre savladali našu kombinaciju Amer Delić/Ismar Gorčić 3:2.Kao što se i moglo očekivati meč parova je ponudio dosta uzbuđenja i nadamo se da neće na kraju se pokazati kao presudnim u duelu Danske i BiH.

Prvi set je otišao na stranu naše kombinacije zahvaljajući raspoloženom Gorčiću. Kromann je rano izgubio svoj servis, ali ni Delić nije zadržao svoj, pa su se Danci vratili. Ipak njihov prvi igrač Nielsen gubi servis, u šestom gemu, što je našem paru bilo dovoljno za prvi set. Gledajući taj prvi set činilo se kako bi naš par mogao danas uzeti drugi bod, međutim Danci prave preokret.

Odmah na startu drugog Amer gubi svoj servis, Gorčić još dva puta, pa je Nielsenov izgubljeni servis kod 4-0 za Dance bio bezbolan. Baš kao i u drugom setu, u nastavku opet Amer ne može zadržati svoj servis gem, Danci sa jednim breakom stižu do 6-3 i preokreta za 2-1. Već tada je meč ušao u fazu u kojoj je svaki gubitak servisa značio skoro i gubitak seta, što su Danci osjetili na svojoj koži u četvrtom setu. Uzeli smo Nielsenu servis, Gorčić je spasio tri break lopte, Amer koristi u devetom gemu i meč je na početku.

Nažalost i u petom setu je presudio jedan break, ali onaj koji su napravili Danci u četvrtom gemu. Imali smo 40:30 na servis Gorčića, ali je Nielsen ''potegao'' kada je bilo najpotrebnije. Upravo je Nielsen iskoristio prvu meč loptu u dvetom gemu i Danska je povela nakon dva dana 2:1.

Iako Danci vode 2:1, još uvijek nije sve izgubljeno. Amer sutra mora odigrati najbolji meč sezone protiv Nielsena, jer nas samo pobjeda ostavlja u životu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti