)
Nielsen u tri seta pobjedio Šetkića
Frederik Nielsen je opravdao očekivanja

Danska vodi 1:0

Nielsen u tri seta pobjedio Šetkića

M. Maksimović

Frederik Nielsen je opravdao status velikog favorita u meču protiv Aldina Šetkića. Danac je sa 6-4,6-2, 6-3  osigurao prvi bod domaćoj selekciji. Aldin kada sve uzme u obzir nije odigrao toliko loš meč, ali ga je danas definitivno uništio servis.

Nielsen je napravio break u prvom gemu, Aldin je uzvratio u sljedećem, pa je i poveo nakon što je zadržao svoj servis gem.Do devetog gema, teniseri su držali svoj servis, a onda je Aldin baš kao i u prvom gemu, napravio dvostruku servis grešku i Nielsen je poveo 5-4. Veliku priliku da se vrati u meč, Aldin je imao u narednom gemu. Na servis Nielsena je imao dvije break lopte, ali ih nije iskoristio. Danac je iskoristio drugu set loptu za 6-4 i vodstvo 1:0.

Izgubljeni set je ostavio traga na igri našeg tenisera koji loše otvara drugi set, tačnije baš kao i u prvom odmah gubi svoj servis.  Nielsen je sve sigurniji, u petom gemu pravi još jedan break i bez problema drugi set privodi kraju 6-2.

Posljednja prilika da Aldin nešto napravi u trećem setu je propuštena na početku. Uspio je naš teniser napraviti break, poveo je 2-0 ali je već u narednom gemu Nielsen odgovorio ri-breakom. Uz sve to, Aldin ne koristi break loptu na 1-2. Nažalost, Aldinov servis je učinio svoje. Opet je napravio dvostruku servis grešku kada je Nielsenu najviše trebala. Danac je poveo 4-3 i više nije bilo dileme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti