Nieminen iznenadio Đokovića
Nieminen nadigrao Đokovića

ATP turnir u Sidneyu

Nieminen iznenadio Đokovića

Jarkko Nieminen iznenadio je Novaka Đokovića u polufinalu Sydneya. Iako se činilo da je nakon eliminacije Marija Ančića Srbijancu otvoren put do finala, na kraju je ljevoruki Finac zasluženo postao zvijezda večeri.

Nieminen nikada u karijeri nije nadigrao Đokovića, no svakoj tradiciji jednom dođe kraj.

“Znao sam da nemam šta izgubiti što mi se isplatilo. Igrati protiv Đokovića i igrača njegovog kalibra je uvijek veliko zadovoljstvo. Išao sam korak po korak, bio rasterećen. Znao sam da ću imati priliku ako osvojim prvi set. U drugom se nekako sve posložilo i u finalu sam”, radosno je kazao Nieminen.
U drugom polufinalu David Nalbandian slavio je lako protiv Richarda Gasqueta. Bilo je 6:4 i 6:3 za nepredvidivog Argentinca koji može dobiti svakoga, ali i izgubiti od malo poznatih igrača.
U dosadašnjem međusobnom duelu Nalbandian vodi sa 6:4.

ATP Sydney, polufinale
Nieminen (Fin) - Đoković (Srb, 1, WC) 6:4, 7:6(3), Nalbandian (Arg, 4) - Gasquet (Fra) 6:4, 6:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.