Nijemac naljutio Džumhura, pa doživio pravi debakl
Foto: EPA

Damir u trećem kolu US Opena

Nijemac naljutio Džumhura, pa doživio pravi debakl

Midhat Šljivak

Bh. teniser Damir Džumhur plasirao se u treće kolo četvrtog Grand Slama sezone US Opena. U meču 2. kola Damir je savladao Nijemca Cedrika-Marcela Stebea sa 3:1, po setovima 4:6, 6:4, 6:0 i 6:1.

Džumhur je dobro ušao u meč. Napravio je break u prvom gemu, ali je Stebe odmah uzvratio. Izjednačen tenis igrao se i u ostatku prvog seta. Nijemac je u osmom gemu oduzeo servis Damiru i došao je do servisa za osvajanje prvog seta. Nije ga iskoristio. Džumhur je došao do 5:4, ali već u narednom setu ponovo gubi servisi i njemački teniser dolazi do osvajanja seta sa 6:4 i vodstva od 1:0 u setovima.

Drugi set donio je također dosta uzbuđenja, a breakovi su se redali na obje strane. 

Damir je imao konstantnu prednost, Stebe se vraćao, ali mu u finišu ovog seta nije bilo pomoći. Bh. igrač je oduzeo protivniku servis u devetom gemu, te je uspješnim servisom došao do osvajanja seta sa 6:4 i izjednačenja u rezultatu na 1:1.

Zatim je uslijedila potpuna dominacija Džumhura. Potpuno je razbio Nijemca u ovom dijelu igre (6:0), a Stebe se žalio i na povredu mišića krajem ovog seta.

Nije međutim Damir stao. Napravio je odmah break, kojeg je potom i potvrdio za 2:0. Novim breakom je praktički završio posao u ovom setu kojeg je riješio sa 6:1 i konačnu pobjedu od 3:1 po setovima.

Bh. teniser će u trećem kolu igrati protiv pobjednika meča Dimitrov - Rublev.

US Open, 2. kolo:

Džumhur - Stebe 3:1 (4:6, 6:4, 6:0, 6:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi