Niko nije očekivao, ali Errani je u finalu Roland Garrosa

Italijanka bolja od Samanthe Stosur

Niko nije očekivao, ali Errani je u finalu Roland Garrosa

Edmir Škorić

Italijanska teniserka Sara Errani prva je finalistica Roland Garrosa nakon što je danas u polufinalu bila bolja od Australke Samanthe Stosur.

Stosur, šesta teniserka svijeta, prije dvije godine je igrala finael French Opena. Iako je slovila za favorita, izgubila je danas od 21. igračice svijeta. U prethodnih pet mečeva Stosur je bila sigurna protiv Errani, ali Italijanka je danas imala svoj dan.

 

Stosur u drugom gemu pravi brejk, ali brzo uzvraća Italijanka i osvaja naredna dva gema. Nijedna od igračica nije gubila servis do 11. gema, kada je Errani napravila drugi brejk u prvom setu, povela sa 6:5,  imala sigurnu servu za konačnih 7:5.

 

Očajna Errani u drugom setu. Australka pravi dva brejka u drugom i četvrtom gemu, a tek je u šestom Italijanka iskoristila servu. Samo jedan osvojen gem za Italijanku u drugom setu, činilo se da će Stosur završiti posao u trećem setu.

 

Errani je već u drugom gemu napravila brejk, zatim u petom, a onda i u osmom za 5:3 vodstvo. Nije ispustila napravljeni brejk, bila je sigurna pri servisu u devetom gemu za 6:3.

 

Stosur i Errani igrale su ukupno 2 sata i šest minuta, najduže jasno u prvom setu. Ovo je za 25-godišnju Errani najveći uspjeh u karijeru. U finalu je čeka bolja iz okršaja Petra Kvitova - Marija Šarapova.

 

Roland Garros, teniserke, polufinale:

Stosur (6) - Errani (21) 5:7, 6:2, 3:6

Kvitova (4) - Šarapova  (2)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.