Nishikori bolji od Ferrera

Masters u Rimu

Nishikori bolji od Ferrera

U samo šest dana Kei Nishikori je upisao dvije pobjede nad Davidom Ferrerom.

Nakon trijumfa u osmini finala Madrida, Japanac je bio bolji od španskog tenisera i u drugom kolu Mastersa u Rimu. Ponovo je slavio sa 2:0 u setovima (7:5, 6:2).

Španac je bio nadomak osvajanja prve dionice, pošto je pri vodstvu od 5:4 imao 0:30 na servis Nishikorija, ali je Japanac vezao četiri poena i došao do izjednačenja. U 11. gemu Nishikori pravi brejk i sigurnim servisima riješava prvu dionicu u svoju korist.

Bez izgubljenog poena Japanac je napravio brejk na startu druge dionice, a nakon nekoliko minuta igre imao je prednost od 2:0. Ipak, Ferrer je u narednom gemu uspio da prekine seriju devetog tenisera svijeta, a ubrzo i da vrati brejk zaostatka. Ispostaviće se da je to bilo sve od Španca u ovom meču. Nishikori je u nastavku podigrao nivo igre i svom rivalu nije prepustio niti jedan gem.

Nishikori će u borbi za četvrtfinale igrati protiv boljeg iz duela Del Potro - Edmund.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi