Nishikori i Federer u finalu

ATP Basel

Nishikori i Federer u finalu

Danas su odigrana dva polufinalna dvoboja, u okviru dvoranskog ATP turnira u Bazelu, a u finale su se plasirali Roger Federer i Kei Nishikori.

U prvom meču dana se dogodilo veliko iznenađenje. Japanac, Kei Nishikori, je pobijedio prvog tenisera svijeta, Srbijanca Novaka Đokovića, rezultatom 2-6, 7-6 (4), 6-0. Prvi set je Srbijanac riješio sa 6-2 u svoju korist, ali je ipak na kraju tog seta zatražio medicinsku pomoć.

U drugom setu je popularni Nole, nadoknadio break zaostatka i kod rezultata 5-4 je servirao za pobjedu. Pri rezultatu 30:30 u tom desetom gemu, Novaku su trebala samo dva poena za pobjedu, ali se Nishikori sjajno vratio, osvojio taj gem i onda je u tie breaku došao do seta. U trećem setu je Srbijanac ostao bez ijednog gema.

Ovo je tek četvrti ovosezonski poraz za Novaka, a 2 puta je predavao mečeve zbog iste povrede, koja mu se danas, čini se, ponovo vratila. U finalu ATP Masters 1000 turnira u Cincinnatiju je predao Andyu Murrayu zbog ozljede leđa, baš kao i Juanu Martinu Del Potru u polufinalnom susretu Davis Cupa.

U dugom današnjem polufinalu, snage su odmjerila dva Švicarca, Roger Federer i Stanislas Wawrinka. Federer je bio uspješniji, savladavši svog protivnika sa 7-6 (5), 6-2, nakon jednog sata i 27 minuta igre. Wawrinka danas nije imao puno šansi da ugrozi Federera, a svjetski teniser broj 4 mu je prepustio samo jedan break.

Polufinale ATP Basela:
Nishikori K. (Jpn) - Đoković N. (Srb) 2-6, 7-6 (4), 6-0
Federer R. (Sui) - Wawrinka S. (Sui) 7-6 (5), 6-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti