Nishikori i Youzhny u osmini finala

ATP New York

Nishikori i Youzhny u osmini finala

Japanski teniser Kei Nishikori i Rus Mikhail Youzhny plasirali su se u osminu finala ATP turnira u New Yorku.

I, dok većina najboljih svjetskih tenisera ovih dana boravi u Rotterdamu gdje se igra turnir iz serije 500, nekolicina se ipak odlučila da ode u New York na turnir iz serije 250.

Tako su danas na teren izašla dva dobro poznata imena u svijetu teniser Nishikori i Youzhny i obojica su prošla dalje. Japanski teniser je slavio protiv Amerikanca Rubina sa 2:0 u setovima, dok je Rus slavio protiv Australca Matthewa Ebdena sa 2:1.

Inače, prvi nosilac na ovom turniru je Kevin Anderson (ATP 11.), a od poznatijih tenisera tu su još John Isner, Adrian Mannarino, Ivo Karlović, Sam Querrey...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi