Nishikori lagano do drugog kola Roland Garrosa

Japanac savladao Bolellija

Nishikori lagano do drugog kola Roland Garrosa

Endin Čaušević

Japanski teniser Kei Nishikori plasirao se u drugo kolo Grand Slam turnira Roland Garros.

Nishikori je u prvom kolu za protivnika imao italijanskog tenisera Simonea Bolellija. Japanac je bez većih problema stigao do pobjede sa 3:0 u setovima.

Japanski teniser prvi set je dobio sa ubjedljivih 6:1, dok je u drugom setu nešto bolji otpor pružio Bolelli. Iako je Italijan imao dobru šansu da izjednači na 1:1, na kraju je Nishikori slavio sa 7:5 i poveo sa 2:0 u setovima.

U trećem setu je bilo jasno da će Nishikori izboriti plasman u drugo kolo i bilo je samo pitanje kojim rezultatom će slaviti u trećem setu. Na kraju je bilo 6:3 za pobjedu od 3:0 u setovima.

Nishikori u drugom krugu Roland Garrosa igra protiv Kuznetsova koji je u prvom kolu bio bolji od Beckera sa 3:0.

Roland Garros, 1. kolo:

Kei Nishikori - Simone Bolelli 3:0 (6:1, 7:5, 6:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi