Nishikori lako protiv Čilića, u polufinalu i Gulbis
Foto: EPA

ATP Barcelona

Nishikori lako protiv Čilića, u polufinalu i Gulbis

Edmir Škorić

Latvijac Ernest Gulbis i Japanac Kei Nishikori izborili su polufinale ATP turnira u Barceloni.

Nishikori je bez problema sa 6:1, 6:3 savladao hrvatskog tenisera Marina Čilića, koji se očito ne snalazi najbolje na zemljanim podlogama jer je nedavno teško poražen i od Stanislasa Wawrinke u Monte Carlu.

Zanimljivo da je ovo bio prvi okršaj Nishikorija i Čilića na zemlji, te ukupno sedmi i Japanac ima tri vezane pobjede, ukupno pet. 

Nishikori u polufinalu igra prtotiv Gulbisa, koji je također lako stigao danas do pobjede. Latvijac je sa 6:1, 6:4 pobijedio Rusa Teymuraza Gabašvilija. U toku je duel Rafaela Nadala i Nicolasa Almagra, a kasnije se, u posljednjem četvrtfinalnom okršaju, sastaju Giraldo i Kohlschreiber.

ATP Barcelona, četvrtfinale:
Nishikori (Jap) - Čilić (Hrv) 6:1, 6:3
Gulbis (Lat) - Gabašvili (Rus) 6:1, 6:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.