Nishikori osvojio titulu u Washingtonu
Foto: EPA

U finalu bollji od Johna Isnera

Nishikori osvojio titulu u Washingtonu

Edmir Škorić

Japanski teniser Kei Nishikori osvojio je ATP turnir na tvrdoj podlozi u Washingtonu. 

Turnir u Washingtonu služi kao priprema za US Open, a mnogi kvalitetni igrači borili su se za trofej.

Na kraju je titula otišla u ruke Japanca Nishikorija, petog igrača svijeta, koji je u finalu savladao Johna Isnera sa 4:6, 6:4, 6:4.

Isner je uspio da brejkne Nishikorija u 10. gemu prvog seta za 1:0 prednost, ali je Nishikori već na startu drugog seta uspio da pomrsi Isneru račune, da napravi brejk i da bez problema odradi drugi set.

U dobrom trenutku, u trećem gemu, Nishikori pravi brejk za 2:1, do kraja nije dozvolio Isneru da mu uzvrati, pa je Japanac na kraju proslavio pobjedu. Nishikori je u Washingtonu, osim Isnera, savladao i Čilića, Grotha, Mayera i Duckwortha. 

Ujedno dodajmo da je Nishikori prekinuo Isnerovu seriju od osam pobjeda, svih osam na tvrdoj podlozi u SAD-u (Atlanta i Washington).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije