Nishikori u osmini finala

Slavio protiv Millmana

Nishikori u osmini finala

Japanski teniser Kei Nishikori plasirao se u osminu finala Olimpijskih igara nakon pobjede protiv Australna Johna Millmana sa 2:0 u setovima.

Iako je Nishikori bio veliki favorit u ovom meču, u prvom setu je imao velikih problema. Prvo mu je Millman oduzeo servis u četvrtom gemu i poveo sa 3:1, a odmah potom i 4:1. Japanac se u set uspio vratiti u posljednji čas i poravnati na 5:5.

Kasnije se otišlo u taj brejk gdje se Nishikori ponovo suočio sa zaostatkom, ali se uspio izvući i na kraju slaviti sa 7:4.

Drugi set je Australac jako dobro otvorio te je u gotovo istom trenutku oduzeo servis Nishikoriju, ali ponovo nije izdržao. Japanac je sjajno završio set te je u osmom i desetom gemu napravio brejk za preokret i prolaz dalje sa konačnih 6:4.

Nishikori će za četvrtfinale igrati protiv 121. tenisera svijeta, Slovaka Andreja Martina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi