Nole spasio pet meč lopti i prošao u finale

ATP Doha

Nole spasio pet meč lopti i prošao u finale

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u finale ATP turnira u Dohi nakon današnje pobjede protiv Španca Fernanda Verdasca 2:1 u setovima.

Bio je ovo sjajni polufinalni meč u kojem je Nole spasio čak pet meč lopti i uspio da na kraju slavi pobjedu i plasira se u veliko finale. 

Verdasco je sjajno otvorio meč i u prvom setu je igrao sjajno. Ipak, Nole je bio taj koji je prvi napravio brejk i to u šestom gejmu te je poveo sa 4:2. Ipak, Verdasco je nakon toga uspio da napravi dva brejka i da preokrene na 5:4, a na kraju je sigurnim servisom uspio da dođe do 1:0 u setovima.

Drugi set donio je pravu dramu. Oba tenisera napravila su po jedan brejk, pa se otišlo u taj brejk. Verdasco je stekao prednost od 6:2 i imao je četiri meč lopte, ali nijednu nije iskoristio pa je Đoković uspio da poravna na 6:6. Poslije toga Verdasco je došao i do 7:6 te do nove meč lopte, ali Nole se ponovo izvukao te je kasnije uspio da se vrati u meč i poravna na 1:1.

Posljednji set donio je daleko bolju igru Novaka koji je napravio dva brejka i uspio da set dobije sa 6:3 i prođe u finale. Tamo čeka boljeg iz meča Andy Murray-Thomas Berdych koji je igra nešto kasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi