Nova pobjeda Bašića, za polufinale protiv Dustova

Bašić u dobroj formi

Nova pobjeda Bašića, za polufinale protiv Dustova

Dž. Mrakić

Mirza Bašić treći Challenger zaredom ostvario je prolazak u četvrtfinale. 

On je u osmini finala Agrija, koji se igra za nagradni fond od 42.500 eura, bio bolji od domaćeg predstavnika i 664. tenisera svijeta Altuga Celikbileka 2:0 u setovima.

Mirza je slavio rutinski 6:4, 6:2 nakon samo 56 minuta igre, a u četvrtfinalu ga čeka 153. na ATP listi Farrukh Dustov, koji je prethodno slavio rezultatom 2:0 protiv Laurinasa Grigelisa (ATP 247).

Inače, drugi reket Bosne i Hercegovine na zadnjoj ATP listi zabilježio je ranking karijere, pruža odlične partije, a na posljednja tri Challengera zaredom stizao je najmanje do četvrtfinala (Istanbul četvrtfinale, Izmir polufinale).

Agri Challenger, osmina finala:

Bašić 2:0 Celikbilek (6:4, 6:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.