Australci počeli da preziru Đokovića: Pojedini komentari su suludi, sprema se osveta

Srbijanski teniser dobio dozvolu da nastupi na Australian Openu

Australci počeli da preziru Đokovića: Pojedini komentari su suludi, sprema se osveta

Admin Čaušević

Novak Đoković kao da je veći od Australian Opena. Takav se dojam stekao na osnovu komentara Australaca nakon što je srbijanski teniser dobio dozvolu za nastup na prvomo Grand Slamu sezone. 

Organizatori turnira i vlasti savezne države Australije su bili poprilično jasni da nevakcinisani teniseri u borbi protiv koronavirusa neće moći igrati na AO, dok nisu uveli pravilo o "medicinskom izuzeću".

Đoković je u utorak otkrio da će nastupiti u Melbournu, a ubrzo je stigla i potvrda organizatora turnira koji su poručili da je deveterostruki prvak dobio medicinsko izuzeće nakon "rigoroznog procesa pregleda koji uključuje dva odvojena panela medicinskih stručnjaka".

Ova vijest se uopšte nije svidjela Australcima koji su počeli da preziru Đokovića i načina na koji mu je dozvoljeno da nastupi na turniru.

Neki su ukazali na činjenicu da je Melbourne tokom pandemije podnio neke od najddužihi najstrožih mjera izolacije na svijetu. Tvrde da dozvola Đokoviću da se takmiči uz medicinsko izuzeće neće proći dobro.

Oglasi

“Australci su bili odbijani dvije godine, ali ovaj tip – koji je se suočio sa izuzetnom slobodom u borbi s koronavirusom – dobijeizuzeće. Novak Đoković je jedan od navjećih svih vremena, ali nije esencijalan", tvitao je australski sportski novinar Andrew Maher.

Sportska novinarka Samantha Lewis poziva na osvetu i poručuje da iz patriotskih razloga publika treba zviždati Đokoviću.

[twitter]https://twitter.com/battledinosaur/status/1478319500248301569[/twitter]

"Ovo je odvratna odluka i organizatori bi se trebali je*eno stidii sami sebe", poručila je ona.

"Nakon svega što smo mi (posebno građani Viktorije) žrtvovali i pretrpili u protekle dvije godine, odjednom je u redu da neki bogati bijeli necijepljeni teniser ušeta i potkopa naš društveni ugovor i potpuno odbaci smisao svega? Potpuno ste zaje*ali.."

Oglasi

"Lijepo je vidjeti da će Novak Đoković igrati na Australian Openu nakon izuzeća. Teniseri su ti koji će nas izvući iz pandemije,” sarkastično je ismijao potez organizatorao autor iz Melbournea Titus O’Reily.

[twitter]https://twitter.com/DrKate_Miller/status/1478318623080861696[/twitter]

Voditelj Quentin Hull tvrdi da se ova odluka može protumačiti na sljedeći način: "Pravila ne vrijede za privilegovanu superzvijezdu da uđe u najzaključaniji grad na svijetu."

Drugi tvrde da će Đoković uskoro saznati kakav je osjećaj kada te preziru svi Australci.

Australian Open počinje 17. januara pa će biti interesantno za vidjeti kako će domaćin dočekati Đokovića koji nikad nije otkrio da li je vakcinisan ili ne.

Top Komentari

bk123
opet kažem Bravo za Djoković koji ne ebe ni 1% ovu lakrdiju koju nam masovno nameću...a razumijem ljude u Australiji jer su non stop u nekom lockdownu i sad dodje jedan balkanac i kaže im da su za ku_rac non zaključani
10 6
Handofsibir
Zasto nije iz moralnih razloga,kad vec nije vakcinisan, ispostovao australce, jer ti si gost koji dolazi u tudu kucu. Jer korona je nesto zbog cega se i druge sportske aktivnosti podreduju njoj. Izgleda da ce ga njegovo "on" dovesti do toga da ce na skoro svakom mecu biti izvizdan. Poput Maradone u Italiji 90-te na SP
4 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti