Đoković je imao dva zahtjeva za Australce dok je u hotelu, odbijena su mu oba

Nemilost Australaca

Đoković je imao dva zahtjeva za Australce dok je u hotelu, odbijena su mu oba

Eldar Ganibegović

Košmaru Novaka Đokovića u Australiji nikad kraja.

Najbolji teniser svijeta već je nekoliko dana izolovan u jendom hotelu u Melburnu, nakon što mu je po slijetanju u ovaj grad odbijen ulazak u državu uoči Australian Opena na kojem je trebalo da nastupi.

Đokoviću je za ponedjeljak, 10. januar 2022., zakazano suđenje na kojem će morati dokazati da su mu australske vlasti nepravedno odbile ulazak u državu, a do tada će vrijeme provesti u spomenutom hotelu.

Novak Djokovic was spotted inside the Park Hotel in Carlton.

Tokom boravka u izolaciji, Đoković je imao samo dva zahtjeva - da mu hranu sprema njegov lični kuhar, te da mu se obezbijede tereni za trening, kako bi održavao formu dok čeka konačnu odluku. Oba zahtjeva su odbijena.

Djelimično može biti zadovoljan, s obzirom na to da je osigurano da hotelski kuhar Đokoviću sprema jela po narudžbi.

Podsjetimo, Australian Open počinje 17. januara, a vidjet ćemo da li ćemo na prvom grand slamu sezone gledati i svjetskog broja jedan.

Za sada, čini se da nećemo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi