Nevjerovatan doček za Đokovića u Banjoj Luci, takmičio se u tucanju jaja

Srbijanskog tenisera čekaju prvi takmičarski mečevi u BiH

Nevjerovatan doček za Đokovića u Banjoj Luci, takmičio se u tucanju jaja

Admin Čaušević

Novak Đoković, vrlo vjerovatno najbolji teniser svih vremena, će u predstojećoj sedmici igrati svoje prve takmičarske mečeve na tlu Bosne i Hercegovine pošto će nastupiti na ATP turniru iz serije 250 koji se od 16. do 23. aprila održava u Banjoj Luci. 

U nedjelju navečer Đoković je stigao u Banja Luku gdje je sasvim očekivano dočekan na fantastičan način i od strane velikog broja navijača.

Fanovi su željeli da naprave zajedničku fotogafiju i požele srbijanskom teniseru sreću, a popularni Nole je nastojao da svima ispuni želju.

Pošto u nedjelju pravoslavci obilježavaju Vaskrs Đoković je pronašao vremena da se sa svojim navijičama i okuša u tucanju jaja.

"Drago mi je što sam ponovo u Banjoj Luci, posljednji put je bilo prije osam godina. Sada sam zbog tenisa ovdje, nadam se cijelu nedjelju, čujem da je interesovanje veliko", rekao je Đoković po dolasku.

Oglasi

Inače, Đoković je slobodan u prvom kolu pa će tako na teren prvi put izaći u srijedu gdje će igrati protiv boljeg iz duela Stan Wawrinka - Lucan Van Assche.

U nedjelju su počele kvalifikacije, a dvojica bh. tenisera su već ispala pa u glavnom žrijebu neće biti Aldina Šetkića i Nermana Fatića.

Tako će se od bh. tenisera u glavnom žrijebu naći samo Damir Džumhur koji je ranije dobio specijalnu pozivnicu za nastup.

Organizatore za sada jedino brinu loši vremenski uslovi, ali se nadaju da će se prognoza popraviti kako bude počinjao najvažniji dio turnira.

Osim Đokovića i Wawrinke, najzvučnije ime koje će igrati u Banjoj Luci je svakako Andrey Rublev koji je u nedjelju osvojio Masters u Monte Carlu.

Top Komentari

nakopitam
Tucnem im mattere svima odreda.
2 2
nakopitam
@HBSC Ja jesam zadrti BOSNJO ali sam i PRAVOSLAVAC. Samo za razliku od tebe i ostalih ovaca razvrstanih po torovima, ja razmisljam svojom glavom.
I kako to dapostujem svoje a ovdje nema niko MOJ iza MOJe BiH, a igra se u BiH?? Ili je tebi i to ok???
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi