Jednom Srbinu sigurno neće baš tako teško pasti deportacija Novaka Đokovića

Pogađate ko je u pitanju

Jednom Srbinu sigurno neće baš tako teško pasti deportacija Novaka Đokovića

Eldar Ganibegović

Epilog svih dešavanja u Australiji u posljednjih desetak dana jeste da Novak Đoković mora napustiti ovu zemlju nakon što je sud potvrdio odluku ministra Hawkea.

Ova odluka teško je pala svim ljubiteljima sporta u Srbiji, ali i uopšte neutralnim fanovima tenisa koji će ostati uskraćeni za gledanje najboljeg tenisera svijeta na prvom Grand slam turniru u sezoni.

Ipak, jedan teniser iz Srbije imat će koristi od ovoga, a u pitanju je naravno Miomir Kecmanović koji je trebao biti rival Novaka Đokovića u prvom kolu turnira.

Kecmanović će sada za protivnika dobiti nekog od sretnih gubitnika, te će sigurno tako imati više šanse za prolaz u drugo kolo, nego li bi to slučaj bio da je morao igrati protiv svjetskog broja jedan.

Australian Open počinje sutra.

Što se tiče samog Đokovića, stav države je da bi njegovo prisustvo izazvalo nemire.

"Njegovo prisustvo bi izazvalo nemir i zabrinutost. On je i prije vakcina bio protiv njih. Jasan je njegov stav. Ima historiju ignorisanja mjera. Zaražen je obavio intervju i slikanje, skinuo je masku. Ne smijemo se bojati da ga maknemo iz zemlje".

Na kraju se to i desilo. Đoković je protjeran i Australian Open proći će bez najboljeg igrača svijeta.

Top Komentari

Prazina
Australski fašizam protiv najboljeg na svijetu
1 11
Laporta
Pa i Vucicu je drago,narednih mjesec dana ima da prica o ugrozenosti Srba
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi