Iznenađujuća odluka Amerikanaca o Novaku Đokoviću

Indian Wells počinje u četvrtak

Iznenađujuća odluka Amerikanaca o Novaku Đokoviću

Admin Čaušević

Veliki preokret se desio posljednjih dana i može se desiti da Novak Đoković nastupi na prvom Mastersu u sezoni. 

Organizatori Indian Wellsa su kratko saopštili da je Đoković uvršten na listu učesnika te da će učestvovati u žrijebu.

Đoković se uopšte ne nalazi u SAD-u pošto nije računao da neće nastupiti na turniru obzirom da još uvijek nije vakcinisan.

U utorak po centralnoevropskom vremenu stigla je odluka organizatora da je Đoković na listi učesnika uz napomenu da se se čeka potvrda CDC-a (Centra za kontrolu bolesti) da li će srbijanski teniser dobiti dozvolu za nastup ili ne.

Đoković je postavljen u donji dio žrijeba u odnosu na Rafela Nadala te bi u eventualnom polufinalu svjetski broj 2 igrao protiv Zvereva. Drugi potencijalni polufinalni par čine Daniil Medvedev i Nadal.

Dobra stvar za Đokovića je ta da je automtaski u drugom kulo pa će u slučaju zelenog svjetla za nastup imati koliko-toliko vremena da se pripremi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi