Šou u Parizu: Navijači odbijali napustiti tribine, sudija prekidao meč, a Đoković na kraju pobijedio

Zakazao okršaj protiv Nadala u polufinalu

Šou u Parizu: Navijači odbijali napustiti tribine, sudija prekidao meč, a Đoković na kraju pobijedio

E. Čaušević

Srbijanski teniser Novak Đoković večeras je u četvrtfinalu Roland Garrosa pobijedio Mattea Berrettinija sa 3:1 u setovima.

Đoković je u Parizu prvi nositelj, a večeras je bez većih problema što se igre tiče potvrdio da je favorit protiv Berrettinija.

Srbijanski teniser je odlično otvorio meč i u prvom setu uspio je da dođe do breaka u četvrtom gemu kada je poveo sa 3:1. Italijan se nije uspio vratiti u ovom gemu što je Novak iskoristio i dobio ga je sa 6:3.

U drugom setu gledali smo skoro istu sliku na terenu. Đoković je pogađao skoro sv što je mogao, a u pojedinim momentima ni Berrettini nije mogao da vjeruje šta sve njegov protivnik pogađa.

Drugi set trajao je 37 minuta, a Đoković je uspio da napravi dva breaka i slavi sa 6:2, te povisi na 2:0 u setovima.

Berrettini se borio najviše u trećem setu i nije želio da to bude "metla" u četvrtfinalu. Italijan je uspio nekako da dođe do tie-breaka u kojem je uz dosta sreće na kraju došao do 2:1.

Oglasi

Italijan je vodio sa 5:4, te je Đoković servirao za ostanak u meču i uspio je lagano da dođe do 5:5. No, Berrettini je siguran bio na svoj servis i poveo je sa 6:5, ali Novak odgovara i šalje set u tie-break.

U tie-breaku Berrettini pravi mini break i vodi sa 4:3, ali Đoković odlično odgovara i osvaja oba servisa Italijana za preokret od 5:4. No, Berrettini radi istu stvar i dolazi do 6:5, te set lopte koju odmah koristi i dolazi do 7:6, te je smanjio na 2:1 u setovima.

U četvrtom setu Đoković je vodio sa 3:2, a sudija je bio primoran da prekine meč na desetak minuta. Naime, policijski sat u Parizu počeo je u 23 sata zbog čega su navijači morali da izađu s tribina.

No, mnogi su to odbijali i željeli su ostati do kraja meča. Sudija je prekinuo meč i naredio je redarima da isprazne tribine. Prekid je trajao dvadesetak minuta što je više naškodilo Berrettiniju koji je bio u naletu.

Nakon što je meč nastavljen Berrettini je uspio da dobije svoj servis i poravna na 3:3. Obojica su bili sigurni na svoje servise, a Đoković je uspio da dođe do 6:5, te je Berrettini servirao za ostanak u meču.

Oglasi

U najvažnijem gemu četvrtog seta Berrettini je zakazao i Novak je došao do prve meč lopte, ali je Italijan to spasio. No, Novak je uspio da dođe ubrzo do još dvije meč lopte, a treću je iskoristio i stavio tačku na ovaj nevjerovatan meč. Novak je četvrti set dobio sa 7:5.

Đoković je tako bez većih problema uspio da se plasira u polufinale Roland Garrosa gdje će igrati protiv jednog od svojih najvećih rivala Rafaela Nadala koji je apsolutni "kralj" ovog turnira.

Sigurno je da nas u polufinalu očekuje još jedan spektakularan meč, a da li će Đoković uspjeti da pobijedi Nadala na njegovom najdražem terenu ostaje nam da vidimo.

Roland Garros, četvrtfinale:

Đoković - Berrettini 3:1 (6:3, 6:2, 6:7, 7:5)

Promo

Top Komentari

user1613424508
Vrijeme je da Nadal padne dosta vise ovog cigana
6 18
harix1921
U Parizu niko ne moze biti prvi favorit za osvajanje osim Nadala, pa cak ni Nole.
14 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi