Šta predstavlja misteriozni crni medaljon kojeg nosi Novak Đoković?

Ponovo u centru pažnje

Šta predstavlja misteriozni crni medaljon kojeg nosi Novak Đoković?

E. Čaušević

Novak Đoković je danas pobijedio sa 3:0 u setovima Aslana Karatseva i tako se plasirao u finale Australian Opena.

Za srbijanskog tenisera će ovo biti šansa da po deveti put osvoji Australian Open i u finalu će igrati protiv boljeg iz duela Medvedev - Tsitsipas koji je na rasporedu sutra ujutro.

Đoković je i danas u centru pažnje, ali ne zbog tenisa već zbog crnog medaljona koji je nosio na nekim od prethodnih mečeva.

Mnoge je zanimalo šta taj medaljon predstavlja, a prvi put su ga mnogi zapazili na meču protiv Miloša Raonića. No, nakon toga Đoković više nije nosio ovaj medaljon.

Mediji u Srbiji objavili su da se radi o dragom kamenu labradorita za kojeg se vjeruje da ima zaštitnički učinak, odnosno da pojačava povezanost s energijama zemlje i da pomaže onima koji ga nose da se povežu s duhovima prirode.

Ovaj medaljon navodno neutralizira i odbija negativnu energiju. Poznato je koliko Đoković vjeruje u sve to, a nedavno je čak posjetio i piramide u Visokom gdje je govorio o pozitivnoj i negativnoj energiji.

Top Komentari

Mahatma.Barbie
Uvalio mu Semir Osmanagic medaljon kad je pio drazinu rakiju dok je čitao Jovana Deretica.
7 2
MaDaj
buraz, zo ovu vijest definitivno ides u uzi izbor za pulitzer-a ove godine !!!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi