Novak Đoković prvi nosioc Australian Opena!

Čini se da će zaigrati

Novak Đoković prvi nosioc Australian Opena!

Eldar Ganibegović

Sve je izvjesnije da će Novak Đoković zaigrati na Australian Openu.

Najbolji teniser svijeta danima proživljava pravu dramu u Australiji nakon što mu je prvo data, pa oduzeta viza.

Đoković je dva puta trenirao nakon što je pušten iz hotela za imigrante i sve je izvjesnije da će nastupiti na Australian Openu, a organizatori su sada potvrdili da je sbijanski teniser prvi nosioc turnira, što je još jedan dokaz da će nastupiti.

Početak Australian Opena zakazan je za 17. januar.

Ponovo je lagao? Australske vlasti našle novi razlog za ukidanje vize Novaku Đokoviću

Alex Hook, australijski ministar za imigracije, koji ima pravo da ukine vizu Đokoviću i pored odluke suda koja kaže da mu je neosnovano ukinuta ista po slijetanju na tlo Australije, još uvijek ne donosi nikakvu odluku, a nestrpljenje i nervoza kod Noleta i ekipe sigurno rastu.

Prema informacijama iz Australije, Hook još uvijek razmatra cijelu situaciju i nikakva odluka neće biti donesena ni u toku današnjeg dana.

Oglasi

Navodno je sada federalna Vlada novi "adut" protiv Đokovića pronašla u Australijskoj putnoj deklaraciji, dokumentu koji moraju popuniti svi koji dolaze u ovu državu.

Đoković je navodno u tom dokumentu naveo da nije putovao nigdje 14 dana prije dolaska u Australiju 5. janura, a suprotno tome, viđen je 25. decembra prošle godine na terenima u Srbiji, te drugog januara kako trenira u Španiji.

Davanje pogrešnih informacija u ovom dokumentu je ozbiljan prekršaj i kažnjivo djelo.

Novinari u Australiji zaključuju da ovaj potez Đokovića nije baš mudar, s obzirom na okolnosti u kojima se nalazi svjetski broj jedan, no da u normalnoj situaciji ne bi predstavljalo veliki problem.

Inače, treba podsjetiti da je Đoković ranije rekao da taj formular nije popunio on, nego da je to u njegovo ime uradila Teniska asocijacija Australije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi