Kako su mediji u Srbiji ispratili pobjedu Đokovića na sudu: "Jači je od države"

Srbijanski teniser dobio vizu Australije

Kako su mediji u Srbiji ispratili pobjedu Đokovića na sudu: "Jači je od države"

E. Čaušević

Nakon nekoliko dana drame Novak Đoković je konačno uspio da dobije vizu za ulazak u Australiju.

Đoković je prije nekoliko dana doputovao u Australiju kako bi učestvovao na Australian Openu, te je nekoliko dana prije toga uspio da dobije vizu za ovu državu i dozvolu za ulazak iako nije vakcinisan.

Međutim, kada je doputovao u Melbourne on je zadržan na aerodromu, a ubrzo nakon toga objavljeno je da mu ukinuta dozvola za učešće na turniru i samim time poništena mu je i viza.

No, jutros je održano suđenje na kojem je Đoković uspio da pobijedi. Njegovi advokati imali su bolje argumente na sudu, te je donesena odluka da se Đoković dobije vizu, te da Vlada Australije mora pokriti sve troškove.

Ovu Đokovićevu "pobjedu" su pratili i u Srbiji, a mediji u našoj susjednoj zemlji su krenuli s proslavom kada je sud odlučio da ide u korist najboljeg tenisera na svijetu.

Tako je srbijanski Telegraf jasno poručio: "Pobedaaaa! Novak Đoković dobio vladu Australije na sudu: Ne može mu niko ništa, jači je od države".

Oglasi

Opis nije dostupan.

S druge strane Kurir nije bio toliko senzacionalan s naslovom, te su upozorili da Vlada Australije ne odustaje tako lako, te da su poručili nakon suđenja da će uložiti žalbu na ovu odluku.

"Novak dobio Vladu Australije na sudu! Australija ne prihvata poraz! Traže drugu rundu", piše srbijanski Kurir.

Opis nije dostupan.

Blic.rs je to ispratio s naslovom: "Sudija poništio odluku, Novak dobio vizu! Velika pobjeda Đokovića nad Australijom - dobiće i novac".

Opis nije dostupan.

"Uživo: Poništena odluka - Đoković pobijedio", naslov je na portalu b92.net, dok je naslov na portalu alo.rs bio: "Velika odluka! Novak Đoković je pobjedio".

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.

Top Komentari

edin_93
Čuj " jači od države" ... Ja godinama pokušavam da shvatim zašto srbi sebe smatraju najjačim, napametnijim, posebnim...al stvarno mi ne ide.
4 0
kostro
Yebo vam on mamu
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti