Novak Đoković nakon velike borbe i dvodnevnog tenisa ostao bez finala!

Thiem u finalu Roland Garrosa

Novak Đoković nakon velike borbe i dvodnevnog tenisa ostao bez finala!

E. Škorić

Dominic Thiem ostvario je veliku pobjedu danas u polufinalu Roland Garrosa protiv Novaka Đokovića i došao u priliku da osvoji Grand Slam turnir.

Ovaj meč je počeo još jučer, ali je sredinom trećeg seta prekinut zbog jakog vjetra, te je odgođen za danas. Jučer je Thiem igrao odlično na početku meča i u prvom setu mu je sve išlo od ruke.

Thiem nije dozvoljavao Đokoviću da pronađe svoj ritam i riješio je prvi set za svega 29 minuta u svoju korist sa 6:2. No, Novak se oporavio već u narednom setu.

Prvi teniser svijeta zaigrao je kako se očekuje i sa 6:3 uspio je da poravna na 1:1 u setovima. Thiem je u trećem setu vodio sa 3:1, ali je onda odlučeno da se meč ne može nastaviti.

Nastavak meča desio se danas i odmor je dobro došao obojici. Đoković se uspio vratiti u meč u trećem setu, ali je Thiem na kraju to "prelomio" na svoju stranu, te je sa 7:5 dobio treći set.

U četvrtom setu Thiem je bio na korak od pobjede, ali se Đoković probudio u pravom trenutku. Novak nije dopustio da četvrti set pripadne Thiemu, te je u završnici odlično zaigrao. kod rezultata 5:5 napravio je break, te je uspio sa 7:5 da izjednači na 2:2 u setovima.

U petom setu gledali smo veliku borbu. Prvi do breaka došao je Thiem koji je poveo sa 3:1 i tako ponovo došao na korak od pobjede i plasmana u veliko finale.

Thiem je poveo sa 4:1 i činilo se da je sve gotovo, ali onda je meč ponovo prekinut. Ovaj put kiša je spasila Đokovića barem nakratkom. Austrijanac je do kraja sačuvao prednost i stigao do velike pobjede.

Njegov rival u finalu sutra bit će Rafael Nadal, koji je jučer pomeo Rogera Federera.

Roland Garros, polufinale:

Đoković - Thiem 2:3 (2:6, 6:3, 5:7, 7:5, 3:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi