Novak Đoković ponovio i Šangaj

Nakon Pekinga osvojio još jedan turnir u nizu

Novak Đoković ponovio i Šangaj

Novak Đoković je nakon Pekinga osvojio i Šangaj. Drugi turnir zaredom nakon što je prepustio prvo mjesto ATP rang liste Rafaelu Nadalu. U finalu Šangaja je na kraju bio bolji od Juana Martina Del Potra 6-1, 3-6, 7-6 (3).

Novak je bio poprilično siguran u prvom setu. Poveo je 2-0, vrlo brzo je na semaforu stajalo 4-0. Del Potro je imao neke svoje prilike, dvije break lopte, ali niti jednu ne koristi. Mogao je Đoković set zaključiti nulom, ali se Argentinac nekako izvukao spasivši dvije set lopte.

U drugom setu se situacija počela mijenjati na terenu. Del Potro se namučio za početno vodstvo, a onda je stigao do breaka. Tek tada je Argentinac počeo igrati svoj tenis, ušao je u pravi ritam. Novak se u sedmom gemu mogao vratiti, ali je Delpo izvukao tri break lopte, pa je i posljednja prilika Đokovića u drugom setu otišla u nepovrat.

Ranih breakova nije bilo u trećem setu. Argentinac je prvi zaprijetio u petom gemu, Novak u narednom ali obojica uspijevaju zadržati servis. Nakon dva sata i 12 minuta igre, Đoković je došao do dvije meč lopte. Del Potro je nanizao četiri poena zaredom pa je meč krenuo prema tie breaku.

U 13.gemu, Novak je poveo 4-2, vrlo brzo je imao nove tri meč lopte, koje ovaj put Del Potro nije mogao spasiti. Đoković je iskoristio prvu. Ovo je Novakov 39.naslov u karijeri, peti ove godine, drugi zaredom u Šangaju. I prošle godine je Đoković uvezao naslove na turnirima u Pekingu i Šangaju.

Finale:
Novak Đoković (Srb,1) - Juan Martin Del Potro (Arg,6) 6-1, 3-6, 7-6 (3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije