Novak Đoković postavio Masters rekord u Rimu!

Nova titula

Novak Đoković postavio Masters rekord u Rimu!

E. Škorić

Srbijanski teniser Novak Đoković pobijedio je Diega Schwartzmana u dva seta i tako je stigao do 36. Masters titule u karijeri.

Novak je u finalu Rima nakon sat i 52 minute igre slavio protiv Argentinca sa 7:5, 6:3.

Bio je to prilično napet tenis, Schwartzman je pokazao da nije slučajno izbacio "kralja šljake" Rafu Nadala dan ranije, pa je i prvom teniseru svijeta zadao dosta problema, ali je na kraju Novak došao do trofeja.

Za srbijanskog tenisera to je peti trofej u sjedištu Italije, a sa 33 godine je postao ujedno najstariji osvajač Rima ikada.

S 36 titula uspio je preteći Rafu Nadala, koji ima jednu manje, na vječnoj listi.

Top Komentari

Don Corleone
Najveći!
5 1
realno_govoreci
Najveći teniser svih vremena. Drugo je ponašanje na terenu i van njega koje je bizarno komentsrisati i porediti sa igračkim kvalitetima. Ako pričamo kao igraču i teniskom znanju onda je zasigurno najveći koji je ikada igrao. Mnogi mu mahane nalaze u ponašanju itd,pa majka mu stara nije kandidat za predsjednika drzave.Nekako jasno djeluje osporavanje njega i što je postigao.Kažu Nadal i Federer veći profesionalci...pa ok jesu i sta sad? Čovjek oborio skoro sve rekorde sto postoje i to mu oduzeti niko ne moze ,jos Grand Slamove da preuzme kao najbolji i to je to. Nalazit ce mu svasta ali brojke će ostati zapisane da je najviše postigao u povijesti tenisa
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi