Publika zviždala Novaku, on im sve po spisku, pa ih 'ugasio' na način kakav samo on zna

Zanimljiva scena iz trećeg seta

Publika zviždala Novaku, on im sve po spisku, pa ih 'ugasio' na način kakav samo on zna

Midhat Šljivak

Novak Đoković plasirao se u finale Wimbledona pobjedom od 3:0 na italijanskim teniserom Jannikom Sinnerom. I ovom meču publika je uglavnom bila protiv srpskog tenisera, a on im je i ovaj put znao vratiti na pravi način.

Novak Đoković se ponovo morao obračunavati s publikom koja je navijala protiv njega u jednom važnom meču.

Krajem trećeg seta Italijan je imao dvije set lopte. Novak je međutim upalio motore i nevjerovatnom igrom se spasio.

Publika je u tim trenucima silno navijala za Sinnera. Nije se to dopalo Đokoviću koji im je prvo ironično aplaudirao, zatim im je sve po spisku, da bi ih potom poprilično ugasio.

Oglasi

Kada je spasio break lopte i uzeo gem, Đoković im se osvetio tako što je odglumio kako plače, aludirajući publici da samo mogu plakati što je dobio ovaj gem.

Treći set je na kraju otišao u tie-break. Nole je igrao fenomenalno i završio je posao, te je s 3:0 otišao u svoje deveto finale Wimbledona.

Na kraju meča ipak je pozdravljen od svih. Đoković je istakao zadovoljstvo što je u finalu.

"Uvijek je tijesno i napeto. Iako ne pokazuje rezultat tako, bilo je stvarno blizu. Treći set je lako mogao otići za njega, promašio je nekoliko udaraca i omogućio mi je tie-break."

Oglasi

"Bilo je pritiska, a Sinner je pokazao zašto je lider mlade generacije i jedan od najboljih igrača na svijetu. Divno je biti dio ove nove generacije", nasmijao je Novak publiku.

"Imam veliku motivaciju. Ovaj sport mi je dao mnogo u životu. Trudim se da budem iskren i da vratim uslugu ovom sportu koliko je to moguće."

O sceni iz drugog seta kada mu je oduzet poen zbog 'vriska' Nole je rekao:

"Bio sam veoma nervozan zbog te odluke. To mi se desilo prvi put u karijeri i lako je moglo okrenuti meč. Mislim da nisam uznemirio protivnika, sudija je odlučio tako i moram to da poštujem."

Đoković će protivnika dobiti za nekoliko sati, a u drugom polufinalu igraju Carlos Alcaraz i Daniil Medvedev.

Top Komentari

Hasimaga
Majmun prekodrinski
2 0
user1660808179
Kako mi je odvratan ovaj mufljuz naserem mu se u usta najstrašnije
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi