Nadal: Ne želim da se svađam sa Đokovićem
Novak Đoković i Rafael Nadal imaju različito mišljenje o tome u kojem smijeru tenis treba da napreduje

Jedan i drugi teniser ponudili su svoje mišljenje o budućnosti tenisa

Nadal: Ne želim da se svađam sa Đokovićem

E. Dindić

Dvojica ponajboljih tenisera današnjice imaju različito mišljene u vezi sa linijskim sudijama. 

Na završnom Mastersu u Londonu nema linijskih sudija, taj dio obavlja sistem poznatiji kao "Hawk-Eye". Takav razvoj situacije  podržao je Novak Đoković. On je rekao da je za uvođenje video-tehnologije u svijet tenisa.

"Uz sve moje poštovanje prema tradiciji i kulturi ovog sporta, kada je riječ o ljudima koji su prisutni na terenu, uključujući i linijske sudije, ne vidim zašto svaki turnir na svijetu u doba tehnologije ne bi koristio "Hawk-Eye". Tehnologija je puno napredovala, nema razloga da držimo sudije na terenu. To je moje mišljenje. Istina, tehnologija je skupa, ali moramo da napredujemo i nema više smisla da imamo linijske sudije. Sakupljači loptica treba da ostanu", rekao je Đoković.

Rafael Nadal se oglasio nedugo nakon toga te ponudio drugačije mišljenje.

"Svako ima pravo na svoje mišljenje, ne želim da stvaram svađu. Volim kada teren izgleda tradicionalno, sa linijskim sudijama, ali vidio sam što je Đoković rekao, kako on smatra da nisu potrebni. Ne mislim da je jedan stav bolji od drugog, svako ima pravo na svoju viziju sporta. Lično više volim kada su sudije tu, ali čovjek mora da se navikne na sve okolnosti", rekao je Nadal te dodao:

"Ako me pitate što bi volio da vidim u budućnosti, vjerujem da ima prostora za napredak u našem sportu jer se nije puno mijenjao već 50 godina. To je realnost, ali mislim da ova promjena ne poboljšava naš sport. Ako idemo u tom smjeru, onda nam ne treba ni glavni sudija. Smatram da ljudski faktor mora da bude prisutan u tenisu.", zaključio je Nadal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti