Novak Đoković stigao do 80. trofeja u karijeri!

Raonić nije bio loš, ali...

Novak Đoković stigao do 80. trofeja u karijeri!

Edmir Škorić

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković osvojio je novu titulu u New Yorku.

Đoković je nakon borbe u finalu Mastersa Cincinnatija koji je u New Yorku pobijedio Miloša Raonića sa 1:6, 6:3, 6:4.

Neočekivano loše ušao je Novak u meč, a Raonić s dva brejka osvaja set, ali srbijanski teniser stiže do preokreta.

U šestom gemu drugog seta brejkom stiže do 4:2, set dobija sa 6:3 i vraća stvari na početak.

Raonić sjajno otvara treći set, stiže do 2:0 i kada se činilo da je na pragu pobjede, Novak uzvraća sa četiri uzastopna gema, na kraju dolazi do još jedne pobjede i nove titule.

Ovo je bila 11. pobeda Đokovića nad Raonićem u isto toliko mečeva i 80. trofej u karijeri. Cincinnati, koji se zbog pandemije koronavirusa igrao u New Yorku, bio mu je 35. trofej iz Masters serije.

Top Komentari

elimo
Ne znam stvarno šta više reći za ovog čovjeka... Kao veliki fan Nadala čestitke ništa drugo...
10 2
Goran3
Koliko je ovaj Djokovic papak jucer gubi od Aguta uzima nekoliko puts tajm aut ovaj lik bio bolji to ga je poremetilo to je I rekao nakon meca inace cim gubi odmah se vadi na rame na koljeno na povredu tesko da se desi da izgubi a da nije "povrijedjen " malo je hinjast
4 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi