Novak Đoković zaplakao dok je pričao o Bryantu: "Bio je moj mentor i prijatelj"

Izgubio dobrog druga

Novak Đoković zaplakao dok je pričao o Bryantu: "Bio je moj mentor i prijatelj"

Endin Čaušević

Novak Đoković je danas pobijedio Miloša Raonića sa 3:0 u četvrtfinalu Australian Opena.

Srbijanski teniser je lakše od očekivanog uspio da dođe do plasmana u polufinale gdje ga sada očekuje susret protiv starog rivala Rogera Federera.

Nakon meča Đoković je dao veoma emotivnu izjavu jer je pričao o tragično nastradalom košarkašu Kobeju Bryantu. Jedan od najboljih košarkaša svih vremena je bio Novakov prijatelj, te tragična smrt je žestoko potresla ovog tenisera.

"Ne znam šta da kažem. Uhvatilo nas je nespremne. On je bio jedan od najboljih sportista svih vremena i inspirisao je mene i mnoge ljude širom svijeta. Imao sam sreću da imam s njim prijateljstvo prethodnih desetak godina. Kada mi je trebao savjet ili podrška bio je tu. Bio je moj mentor i prijatelji srceparajuće je vidjeti šta se desilo njemu i njegovoj djevojčici", rekao je Novak, a zatim zaplakao.

Top Komentari

VELEZ
Vidi se da glumi, abd federer ce ga pregazit.
7 10
Edin Merlin
Što mi ide na živce lažno suosječanje,idi pjevaj četnićke pjesme mani se sportskih veličina kao što je bio Kobe !
9 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi