"Novak je jedan od najvećih i najboljih tenisera koje sam ikada vidio"
Rafael Nadal imao je mnogo zanimljivo izlaganje

Zanimljivo izlaganje Rafalea Nadala

"Novak je jedan od najvećih i najboljih tenisera koje sam ikada vidio"

E. Dindić

Branilac trofeja na Roland Garrosu, Rafael Nadal, još jednom je pokazao da izuzetno poštuje Novaka Đokovića. 

Nadal je u intervju za tamošnje medije pričao o svom meču trećeg kola protiv Davida Goffina, ali i o najvećem rivalu za titulu.

Posebno je bilo interesantan odgovor na pitanje čemu se divi kod Đokovića.

"Svemu! On je jedan od najvećih i najboljih tenisera koje sam ikada vidio. On i one najteže stvari u tenisu čini se da izgledaju veoma lagane", rekao je Nadal.

Nadal je svjestan da njegova igra još može da se popravi.

"Igrao sam sjajno veći dio susreta. Teško je igrati tako dobro. Sve sam radio perfektno. Servirao sam kako treba. Sve vrijeme sam i napadao, kontrolisao sam tok meča, sve elemente. Napadao sam lopticu i imao sam utisak da moj protivnik nije imao dovoljno prostora",rekao je Nadal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi