Novak lako, Nadal hodao po rubu

Četvrtfinale Pekinga

Novak lako, Nadal hodao po rubu

Poznati su polufinalisti ATP turnira u Pekingu. Ono što je najvažnije, u tom društvu su Novak Đoković i Rafael Nadal. Nadal je u petak hodao po rubu, Fabio Fognini nikada nije bio bliže pobjedi

Imao je set, 4-1 u drugom, break loptu za 5-1, ali je nije iskoristio. U narednom gemu je ispustio gem loptu pa je onda spasio pet break lopti prije nego što je Nadal krenuo.

Za razliku od Nadala, Novak Đoković je bio brz, za 52 minute se obračunao sa Samom Querreyem. Amerikanac nije imao šanse, uhvatio je tri gema.

Richard Gasquet je dobru formu potvrdio danas u četvrtfinalu protiv Davida Ferrera koji se oprostio u dva seta. John Isner je također imao svoje prilike protiv Tomasa Berdycha, po break u svakom setu, ali je na kraju pao u dva.

Četvrtfinale:
Rafael Nadal (Špa, 2) - Fabio Fognini (Ita) 2-6, 6-4, 6-1
Tomaš Berdych (Češ, 4) - John Isner (SAD, 8) 7-5, 6-2
Richard Gasquet (Fra) - David Ferrer (Špa, 3) 6-3, 6-4
Novak Đoković (Srb, 1) - Sam Querrey (SAD) 6-1, 6-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije