Novak, Rafa i Roger prema očekivanju idu dalje

Nisu dozvolili iznenađenja

Novak, Rafa i Roger prema očekivanju idu dalje

Glavne "face" su uglavnom bez većih problema stigle do trećeg kola turnira u Šangaju. Novak Đoković je pomeo Marcela Granollersa 6-2, 6-0. Ono što Novaka može zabrinuti jeste povreda stopala koju je zaradio u prvom gemu drugog seta.

Đoković je dobio gem, a onda je tražio medicinski time out kako bi stopalo bilo bandažirano. Ostaje pitanje o kakvoj se povredi radi, da li pete, zgloba ili je nešto treće u pitanju.

Roger se poprilično mučio u prvom setu protiv Andreasa Seppi, a stvari su polako počele dolaziti na svoje mjesto nakon što je Švicarac dobio prvi set. U drugom je bilo puno lakše, pa je Federer odmah na početku napravio break. Siguran je bio i Rafael Nadal koji nije imao previše posla sa Dolgopolovim, izgubio je pet gemova.

Pobjednik Tokya, Juan Martín Del Potro je uz dosta muke eliminisao Philippa Kohlschreibera, dok su dva nositelja završila svoj nastup. Tommy Robredo je predao svoj meč Fogniniju kod 2-1 u drugom setu, dok je Carlos Berlocq iznenadio Johna Isnera 14.nositelja 6-4, 7-6 (4)

Rezultati 2.kolo:
Novak Đoković (Srb,1) - Marcel Granollers (Špa) 6-2, 6-0
Fabio Fognini (Ita) - Tommy Robredo (Špa,16) 7-6 (3), 2-1 (predaja)
Gael Monfils (Fra) - Vasek Pospisil (Kan) 7-5, 7-6 (4)
Jo-Wilfried Tsonga (Fra,7) - Pablo Andújar (Špa) 6-3, 6-2
Juan Martín Del Potro (Arg,6) - Philipp Kohlschreiber (Njem) 3-6, 6-3, 7-6 (4)
Tomas Berdych (Češ,4) - Feliciano Lopez (Špa) 7-6 (5), 6-2
Carlos Berlocq (Arg) - John Isner (SAD,14) 6-4, 7-6 (4)
Roger Federer (Švi,5) - Andreas Seppi (Ita) 6-4, 6-3
Kei Nishikori (Jap,12) - Jurgen Melzer (Aut) 6-4, 3-6, 6-1
David Ferrer (Špa,3) - Lukas Rosol (Cze) 6-3, 6-4
Nicolas Almagro (Špa,15) - Jeremy Chardy (Fra) 6-3, 6-4
Florian Mayer (Nje) - Benoit Paire (Fra) 7-6(1), 7-5
Tommy Haas (Nje,11) - Daniel Brands (Nje) 6-4, 6-4
Rafael Nadal (Špa,2) - Alexandr Dolgopolov (Ukr) 6-3, 6-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije