Novak sigurniji od Rafe

Početak turnira u Pekingu

Novak sigurniji od Rafe

Novak Đoković i Rafael Nadal su odradili mečeve prvog kola ATP turnira u Pekingu. Prvi nositelj je prvu prepreku Lukasa Rosola preskočio za 54 minuti prepustivši Čehu tri gema.

Prije nego što je Rosol dobio svoj prvi gem, Novak je nanizao devet. Čeh je imao i dvije break lopte, ali niti jednu nije iskoristio.

Nadal je igrao protiv kvalifikanta Santiaga Giralda koji je pružio dobar otpor. Imao je Kolumbijac četiri break lopte, dvije je iskoristio, dok je Nadal sa tri breaka stigao do konačnih 6-2, 6-4.

Od ostalih mečeva, vrijedi izdvojiti eliminaciju Julena Benneteau koji je u Peking stigao kao finalista Kuala Lumpura. Australac Matosevic je bio bolji u dva seta 7-6(5), 6-3.

Kinez Du Wu je imao set protiv Johna Isnera, u drugom je došao do tie breaka, ali nije izdražao. U trećem se Isner izvukao sa jednim breakom.

Rezultati 1.kolo:
Stanislas Wawrinka (Švi,6) - Andreas Seppi (Ita) 4-6, 6-3, 6-4
Richard Gasquet (Fra,5) - Florian Mayer (Nje) 6-3, 7-6(2)
Fernando Verdasco (Špa) - Somdev Devvarman (Ind) 7-6(6), 6-3
John Isner (USA,8) - Di Wu (Kin) 5-7, 7-6(4), 6-3
Marinko Matosevic (Aus) - Julien Benneteau (Fra) 7-6(5), 6-3
Novak Đoković (Srb,1) - Lukas Rosol (Češ) 6-0, 6-3
Rafael Nadal (Špa,2) - Santiago Giraldo (Kol) 6-2, 6-4
Nikolay Davydenko (Rus) - Yen-Hsun Lu (Taj) 7-6(3), 6-4
Tomas Berdych (Češ,4) - Pablo Andujar (Špa) 6-4, 6-1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije