Nove namještaljke u tenisu

Bez konkretnih dokaza

Nove namještaljke u tenisu

Kladionice su u sve većoj mjeri upletene u svijet sporta, pa je tako i na teniskim terenima bilo dosta sumnjivih mečeva u toku ove godine.

Jedinica za integritet u tenisu (TIU) saopštila je da je u 2016. godini 48 susreta odigrano pod sumnjimiv okolnostima. 

Ova profesionalna organizacija za praćenje korupcije u tenisu nije navela o kojim mečevima se radi, ali je istakla da je u pitanju i jedan duel na Australian Openu u ženskoj konkurenciji, dok su ostali mečevi iz nižeg ranga takmičenja.

Ipak, pomalo čudi podatak da se pod sumnjom nalaze samo slabije rangirani igrači, iako je manje više poznato da najveće svjetske kladionice najviše profitiraju od velikih mečeva, a u ovom slučaju tenisera i teniserki iz samog vrha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi